Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

KLM daagt Stegeman van SBS

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft aangifte gedaan tegen onderzoeksjournalist Alberto Stegeman van het SBS-programma Undercover in Nederland. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Haarlem gisteren bevestigd. Ook Schiphol heeft dit inmiddels gedaan omdat Stegeman zonder toestemming op verboden terrein is geweest. De marechaussee voert het onderzoek naar de aangiftes uit. De programmamaker slaagde er eind vorig jaar in om op Schiphol-Oost door de beveiliging te dringen. Hij kon ongestoord bij het regeringstoestel komen waarvan koningin Beatrix gebruikmaakt. De controles op de toegang tot vliegtuigen en hangars op Schiphol-Oost zijn verbeterd naar aanleiding van het optreden van Stegeman, zo liet minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA) gisteren weten.