Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Georgische agent gedood bij de grens

Bij de grens tussen Georgië en de afvallige regio Zuid-Ossetië is gisteren een politieagent doodgeschoten. Volgens het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken werd de agent gedood door een sluipschutter vanuit het door het Russische leger ”bezette” gebied. Volgens de politie is de man het elfde dodelijke slachtoffer in de buurt van de grens sinds het einde van de vijf dagen durende oorlog tussen Georgië en Rusland afgelopen zomer. Volgens de autoriteiten in Zuid-Ossetië bevond de agent zich meer dan vier kilometer van de dichtstbijzijnde veiligheidspost en is het daarom uitgesloten dat van daaruit is geschoten.