Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Film van de dag

Cidade de Deus. Cidade de Deus (Stad van God) is de naam van een van de 120 sloppenwijken van Rio de Janeiro. Hier speelt zich de film af: in een wolvenhol van doden en gedood worden. Regisseur Fernando Meirelles volgt een groep jongeren voor wie criminaliteit het dagelijks leven is. Het bijzondere van de film is de tegelijk sensationele en lichte toon. Met duizelingwekkend camerawerk jaagt Meirelles ons door de favela achter de jonge Rocket (Alexandre Rodrigues) aan, de fotograaf die alles ziet. (Fernando Meirelles, 2002, Br/F), Ned.2, 23.30-1.35u. André Waardenburg
Cidade de Deus. Cidade de Deus (Stad van God) is de naam van een van de 120 sloppenwijken van Rio de Janeiro. Hier speelt zich de film af: in een wolvenhol van doden en gedood worden. Regisseur Fernando Meirelles volgt een groep jongeren voor wie criminaliteit het dagelijks leven is. Het bijzondere van de film is de tegelijk sensationele en lichte toon. Met duizelingwekkend camerawerk jaagt Meirelles ons door de favela achter de jonge Rocket (Alexandre Rodrigues) aan, de fotograaf die alles ziet. (Fernando Meirelles, 2002, Br/F), Ned.2, 23.30-1.35u. André Waardenburg