Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Deel rebellen Congo `stopt strijd`

De leider van een groep dissidenten uit de rebellenbeweging van de Congolese strijdheer Laurent Nkunda heeft gisteren verklaard de strijd te staken en voortaan samen te werken met het Congolese leger. Bosco Ntaganda, voorheen de hoogste militaire man onder Nkunda, zei eerder deze maand dat hij Nkunda heeft verdrongen als leider van de beweging CNDP. Nkunda ontkent dit. Nkunda`s rebellen beheersen al jaren delen van Oost-Congo. De grote vraag is hoeveel van Nkunda`s strijders zich nu achter Ntaganda scharen.