Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wetenschap

De voorspeller bankroet

Wat mij betreft mag de vlag uit. Eindelijk heeft het wetenschapskatern de kolommen geopend voor de economische wetenschap. De economie is een serieuze wetenschap en verdient aandacht naast al die elektronen, vaccins, Oort-wolken etcetera. Voorheen is de economische wetenschap steeds veroordeeld geweest tot de beurspagina of een algemeen artikeltje wanneer er een Nobelprijs valt te berichten. Ik durf zelfs de stelling aan dat zo`n kredietcrisis alleen mogelijk is door een gebrek aan aandacht voor de economische wetenschap, dus dit initiatief gaat de goede kant op.