Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

`Dakar` mogelijk terug naar Afrika

De Dakar Rally keert in 2010 mogelijk terug naar Afrika. De organisatie twijfelt over wederom een rally in Argentinië en Chili of de Maghreb, het noordwestelijke deel van Afrika. Dat heeft Roger Kalmanovitz gisteren gezegd. Hij is verantwoordelijk voor de externe relaties van `Dakar`. Een terugkeer naar Mauritanië en Senegal is vanwege de veiligheid zo goed als uitgesloten. Kalmanovitz zei verder dat de race volgend jaar waarschijnlijk eind februari wordt gehouden. De dertiende etappe werd gisteren bij de motoren gewonnen door de Fransman Cyril Despres. Frans Verhoeven was op de tiende plaats de beste Nederlander.