Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Verkeer en infrastructuur

Certificering voor biogas op komst

Overheden, bedrijfsleven en wetenschappers proberen gezamenlijk het gebruik van biogas een duwtje in de rug te geven. Zo komt Gasunie medio dit jaar met een nationaal certificeringsysteem voor biogas zodat duidelijk moet worden wanneer aardgas op milieuvriendelijke wijze opgewekt is. Dat bleek gisteren op het symposium Mobiliteit en Duurzaamheid. Biogas, of groen gas, kan gebruikt worden om het huis te verwarmen, maar ook om op te rijden. Het gas wordt opgewekt door de vergisting van gft-afval.