Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Beurzen stijgen door maatregelen

De effectenbeurzen in de Verenigde Staten en Europa zijn gisteren met winst gesloten, vooral geholpen door nieuwe steunmaatregelen voor de Amerikaanse bankensector. De grondstoffensector zat stevig in de lift, onder meer dankzij een stijging van de metaalprijzen. De AEX-index in Amsterdam sloot 2 procent hoger. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen 0,7 tot 0,9 procent vooruit. De Dow-Jonesindex in New York eindigde 0,8 procent hoger, technologiebeurs Nasdaq 1,2 procent. De financiële sector zelf draaide minder goed. Het aandeel Bank of America verloor 14 procent en Citigroup zakte 8,6 procent.