Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

Akkoord over cao in onderwijs

Het voortgezet onderwijs heeft na maanden van vruchteloze onderhandelingen een nieuwe cao. Gisteren ging de Algemene Onderwijsbond er alsnog mee akkoord, zo heeft de bond gisteren laten weten. Het breekpunt was steeds de werkdruk van leraren. De Aob-leden vinden de afspraken over werkdruk nog steeds onvoldoende, maar gingen toch akkoord. De bond roept de leden op om te blijven ageren tegen de hoge werkdruk. CNV Onderwijs had het akkoord in december al getekend.