Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Algemeen

Zilveren Camera

RECONSTRUCTIE WINNENDE FOTO ZILVEREN CAMERA:DEN HAAG:14JAN2009- Nova-tv heeft vandaag bij Hotel Novotel (Passage, Den Haag) scenes gedraaid van de afloop van het gesprek dat drie ere-leden (Erika Terpstra, Henk Vonhoff en Frits Korthals Altes) van de VVD hadden gehad met Rita Verdonk tijdens de VVD-crisis om het leiderschap. De enige aanwezige fotograaf 's-avonds (Martijn Beekman) won er de Zilveren Camera 2007 mee. Zondagmiddag wordt de winnaar van 2008 bekendgemaakt. NOVA zend het item binnenkort uit. Foto: Martijn Beekman (rechts). Foto: Frank van Rossum (uitsluitend voor NRC en Financieel Dagblad en Reformatorisch Dagblad).
RECONSTRUCTIE WINNENDE FOTO ZILVEREN CAMERA:DEN HAAG:14JAN2009- Nova-tv heeft vandaag bij Hotel Novotel (Passage, Den Haag) scenes gedraaid van de afloop van het gesprek dat drie ere-leden (Erika Terpstra, Henk Vonhoff en Frits Korthals Altes) van de VVD hadden gehad met Rita Verdonk tijdens de VVD-crisis om het leiderschap. De enige aanwezige fotograaf 's-avonds (Martijn Beekman) won er de Zilveren Camera 2007 mee. Zondagmiddag wordt de winnaar van 2008 bekendgemaakt. NOVA zend het item binnenkort uit. Foto: Martijn Beekman (rechts). Foto: Frank van Rossum (uitsluitend voor NRC en Financieel Dagblad en Reformatorisch Dagblad). ROSSUM, FRANK VAN

Vorig jaar won Volkskrant-fotograaf Martijn Beekman de Zilveren Camera voor de foto linksboven. Rechts is te zien hoe hij gisteren liet zien hoe hij de foto maakte van de VVD-ereleden Terpstra, Vonhoff en Korthals Altes, kort na afloop van een mislukte overleg met Rita Verdonk.

Zondag wordt de Zilveren Camera uitgereikt voor beste Nederlandse persfoto van 2008. Bekijk de nominaties: zilverencamera.nl