Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Kaartjes kopen

Het filmfestival begint woensdag, maar de run op filmkaartjes begint vannacht al. Als de klok twaalf slaat, gaat op de officiële website van het filmfestival de onlineticketverkoop van start, voor alle diehard filmkijkers die niet aan ‘uitverkocht’ doen. Het festival houdt rekening met grote drukte en verzekert op haar website dat de server honderden bezoekers tegelijkertijd aan kan.

Per bezoek aan de site kun je voor maximaal 25 films tot zes kaartjes kopen. Wie z’n kaartjes liever ouderwets aan een echte kassa koopt, kan vanaf dinsdagochtend 9.00 uur terecht bij de centrale kassa in de Doelen waar, zo verzekert de IFFR, ondanks de onlineverkoop kaartjes voor alle films te halen zijn.

Wie meer dan vijf films wil bezoeken, kan het beste voor 15 euro een Tijgerpas aanschaffen. Meer informatie: filmfestivalrotterdam.com.