Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

een weekeinde vol sport

Voetbal eredivisie, zat 22.30 uur (Ned.3), zon 19.00 uur (Ned.1)

Wat doet Feyenoord vanavond zonder Gertjan Verbeek? De nummer twaalf van de eredivisie speelt in het Abe Lenstra Stadion onder leiding van interim-coach Leon Vlemmings tegen sc Heerenveen. En wat doet Mario Been? Zijn naam wordt in verband gebracht met Feyenoord en zondag wacht de NEC-trainer een zware wedstrijd tegen Ajax. Zonder NEC-aanvoerder Peter Wisgerhof, want die is overgestapt naar FC Twente. AZ begint de tweede helft van de competitie tegen hekkensluiter FC Volendam. PSV gaat op bezoek bij Roda JC, NAC treft FC Utrecht.

Schaatsen, WK sprint, zat 11.50u, zon 11.55u (Ned.1).

Komend weekeinde vindt in Moskou het WK sprint plaats. Nederland wordt vertegenwoordigd door Stefan Groothuis, Simon Kuipers, Erben Wennemars, Mark Tuitert, Annette Gerritsen, Margot Boer, Natasja Bruintjes en Laurine van Riessen.

Dakar Rally, vrij 22.15 uur, zat 22.10 uur, zon 22.45 uur (RTL 7)

RTL doet elke dag verslag van de Dakar Rally in Zuid-Amerika. Hoogtepunten zijn ook terug te zien op rtl.nl/sport/rtl gp/dakar. Zondag is de finish in Buenos Aires.