Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

5 redenen om tv te kijken

Claustrofobische horror in Red eye
Claustrofobische horror in Red eye

1 DramaSerie

Mistresses

België 2, 22.10-23.00u.

Zesdelige Britse dramaserie volgt de levens en liefdes van vier vrouwen, die bevriend raakten toen ze aan dezelfde universiteit studeerden en nu dertig-plus zijn. Veel problemen en getob, maar erg onderhoudend en goed gemaakt.

2 Thriller

Red eye

Net 5, 22.20-23.40u.

Horrorspecialist Craven speelt in op de collectieve vliegangst van het Amerikaanse bioscooppubliek sinds 9/11. Twee stoelen in de toeristenklasse, een vliegtuig-wc en een slecht verlicht gangpad, meer heeft Craven niet nodig voor 85 minuten claustrofobische spanning. Met o.a. Rachel McAdams. (Wes Craven, 2005).

3 Documentaire

Talking Guitars

Ned. 2, 22.50-23.50u.

Flip Scipio is een van de meest geroemde meestergitaarbouwers ter wereld. In Talking Guitars zien we hoe de bezeten Scipio zijn liefde voor muziek en voor ‘stoeien met hout’ combineert.

4 Thriller

The Wisdom of Crocodiles

België 1, 23.40-1.15u.

In deze gelikte Engelse thriller speelt Jude Law een sadistische man die het bloed van vrouwen moet drinken om in leven te blijven. Hij heeft weinig bezwaar tegen het bijten van lelijke vrouwen, maar aarzelt als hij de mooie Anna tegenkomt. Kan hij zijn tanden wel in haar strakke vlees zetten? (Pho-Chih leong, 1998)

5 Drama

My life without me

Ned 2, 23.50-1.40u.

Integer drama waarin de jonge moeder Ann (Sarah Polley), die toch al niet zo’n leuk leven leidt, hoort dat ze kanker heeft en snel zal sterven. Ze besluit om er het beste van te maken en de haar resterende tijd maximaal te benutten. Het ingetogen verhaal ontroert zonder dat het sentimenteel wordt (Isabel Coixet, 2003).

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 27.