Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Chinese staat steunt autobranche

Peking, 15 jan. - De Chinese overheid heeft steunmaatregelen voor de eigen auto-industrie afgekondigd. Dat meldde de krant China Daily vandaag. Er komt onder meer een verlaging van de btw op kleinere auto`s, waarvan vooral consumenten zullen profiteren. Daarnaast krijgen fabrikanten subsidie voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën, zoals elektrische aandrijvingen. Ook worden boeren gestimuleerd om oude vervuilende voertuigen te vervangen door nieuwere en schonere exemplaren. De groei in de Chinese autosector kwam afgelopen jaar uit op 6,7 procent, het laagste groeipercentage in tien jaar. In 2007 groeide de omzet nog met bijna 22 procent.