Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

OESO wil Europees toezicht op banken

Parijs, 14 jan. - Het toezicht op de banken in de eurozone moet op Europees niveau plaatsvinden met de oprichting van één Europese toezichthouder op de financiële markten. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vandaag in haar rapport over de eurozone. ”De periode van financiële instabiliteit bewijst de noodzaak van goede regelgeving”, aldus de OESO ”De juiste aanpak van grensoverschrijdende risico's vraagt om een meer centrale aanpak.” De OESO voorspelt verder dat de economie van de landen in de eurozone de eerste helft van dit jaar zal krimpen. De economische groei in de zestien eurolanden zal in ieder geval tot het midden van 2010 achterblijven.