Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

ik@nrc.nl

Ik woon al jaren in Frankrijk. Toch stond ik voor een raadsel toen mijn negenjarige dochter opgetogen thuis kwam van de manege met de mededeling: „Papa, volgende week mag ik op double pony!”

Op de rand van haar bed werd het vraagstuk de volgende avonden niet opgelost. Twee pony’s boven op elkaar? Of liepen ze net als in het circus naast elkaar, met mijn dochtertje er wijdbeens boven op?

Ik besloot de woensdagmiddag vrij te nemen om dit in de gaten te houden. Groot was mijn opluchting toen mijn dochter uit de stal kwam met Jaska, een bruinzwart fris geborstelde merrie. Groter dan een pony, maar kleiner dan een paard. Tja, een dubbele whisky zit ook in één glas.

Stuur ook eens een ikje in! Surf daarvoor naar nrc.nl/ik