Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Tennisser Murray winnaar van sterk bezet toernooi Doha

DOHA. Andy Murray heeft zaterdag het tennistoernooi van Doha gewonnen. In de finale versloeg hij de Amerikaan Andy Roddick: 6-4 en 6-2. De 21-jarige Brit had vrijdag nog twijfels over het spelen van de finale omdat hij in de halve finale, die hij won van Roger Federer, last van zijn rug kreeg. Vorige week won Murray ook het toernooi in Abu Dhabi, waar hij in de finale afrekende met Rafael Nadal. De Schot is goed in vorm voor de Australian Open (19 januari). Daar zal titelhoudster Maria Sjarapova, die nog niet is hersteld van een schouderoperatie, ontbreken.