Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Piraten verdrinken met losgeld op zak

Mogadishu, 12 jan. - Aan de Somalische kust is het lijk aangespoeld van een piraat met 153.000 dollar op zak, één van de in totaal vijf piraten die zijn verdronken nadat zij losgeld hadden gekregen voor de Saoedische supertanker Sirius Star. Dat heeft een inwoner van Harardheere, een stadje in de autonome regio Puntland waar veel piraten actief zijn, gisteren gezegd. In totaal acht piraten raakten vrijdag te water toen zij probeerden in een bootje op hoge snelheid de kust te bereiken nadat ze het losgeld hadden ontvangen en de Sirius Star hadden verlaten. De drie overlevenden bereikten na uren zwemmen zonder hun losgeld de kust.