Opinie

    • Youp

Little Brother

None

In Haarlem keek een rechter op zijn werk vieze plaatjes op zijn computer. Is niks bijzonders. Miljoenen mannen kijken dagelijks op kantoor vieze plaatjes op hun computer. Dat is om het geeuwsaaie kantoorwerk een beetje draaglijk te maken. Daarom zijn er ook zoveel vieze plaatjes op het internet. Waarom ze naar die vieze plaatjes kijken? Omdat de meeste mannen zulke vieze plaatjes thuis niet op de bank hebben zitten. Daar zit een hele degelijke coltrui en aan alles wat daar vies aan is, zijn ze dusdanig gewend dat het niet meer vies is. Laat staan lekker.

Of ik wel eens vieze plaatjes kijk? Ik ben een man! Is dat een goed antwoord? Of ik een vieze man ben? Geloof het niet. Vieze mannen zijn mannen die vorige week bedachten dat heel Nederland wilde weten wie het Unox-meisje was dat in bikini voorop de Telegraaf stond en ervoor zorgden dat er op deze onschuldige Egmondse bakvis een regelrechte heksenjacht ontstond. Volgens Humberto Tan hadden de redacteuren van RTL-Boulevard stad en land afgebeld om erachter te komen wie dit mooie meisje was.

Vies.

Heel vies zelfs.

Je zal de redacteur zijn en een hele dag moeten bellen om achter de identiteit van een onschuldige scholiere te komen, omdat ze voorop de krant stond. Hoe treurig is je leven dan?

‘s Avonds verscheen er een aardig, schuchter en vooral verbaasd meisje in het roddelprogramma. Ze had vooral spijt dat ze als vegetariër een Unox-muts op haar hoofd had gehad. Ik zag in mijn fantasie de bar van een gemiddeld café waar mannen grappen maakten over worst en het mooie meisje. Die dronken zielenpoten neem ik niks kwalijk, maar de viezeriken die op dat onschuldige meisje hebben lopen jagen, vind ik echt te
tragisch voor woorden.

Terug naar de Haarlemse rechter. Die zat in zijn werkkamer en ging op een onbewaakt moment even naar een blote meisjessite. Hij zat met zijn rug naar het raam en wist niet dat er achter hem een zwaar gestoorde met een fototoestel stond en dat deze gek een foto van hem maakte: van hem en het beeldscherm met de blote meisjes.

De idioot ging met de foto naar het Haarlems Dagblad en in plaats van dat ze daar zeiden „donder op, zielige gluurder, ga iets zinnigs doen met je leven, pleeg zelfmoord ofzo”, ging de redactie van het Haarlemse dorpssufferdje met de foto naar de rechtbank. En in plaats van dat de rechtbank zei „sorry, maar we zijn met belangrijker zaken bezig en flikker eens op met de troosteloze hobby van een werkloze lezer”, startte men een interne procedure tegen de betreffende rechter en dit kan hem op een schriftelijke berisping komen te staan.

De president van de rechtbank heeft aan het Haarlemse krantje laten weten dat hij een indringend en corrigerend gesprek met de vieze rechter heeft gevoerd. Nou zal het Haarlems Dagblad aanvoeren dat ze alleen maar wilden aantonen dat men vanaf de straat strafdossiers kan lezen en meer niet. Dan is het helemaal dom van de rechtbank dat ze bekend hebben gemaakt dat het een vieze rechter was* Hou dat dan intern! Het is inderdaad een beetje sneu dat zo’n glijdende rechter met zijn kantoorpikkie in zijn hand naar blote meisjes zit te kijken. Maar dat is dan toch niet je antwoord aan de krant. Dat los je toch gewoon intern op! Je loopt zijn kamer binnen en zegt lacherig: „Hé Jansen, de buren gluren mee en vragen of je eens naar een wat heftigere site wilt gaan. Deze softe shit kennen ze zo langzamerhand wel!” Dan is de zaak toch ook opgelost?

Het grappigste zou het zijn geweest als dat door de meest aantrekkelijke dame van de rechtbank, in bikini en met een Unox-muts op, was gebeurd. Big Brother loert op ons. Overal hangen camera’s. Maar Little Brother is nog veel gevaarlijker. Je kunt je nooit meer onbespied wanen. Echt ouderwets even lekker in je neus grutten terwijl je blote meisjes kijkt, is er niet meer bij.

    • Youp