Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Inspectie Haagse gevels na instorten

De gemeente Den Haag is begonnen met de ”visuele inspectie” van circa vijfhonderd gebouwen in de stad omdat de gevels mogelijk onveilig zijn. De aanleiding is het neerstorten, vorige week vrijdag, van een deel van de gevel van een flat in Den Haag. De combinatie van doorgeroeste spouwankers en betonrot is de oorzaak dat het metselwerk van de flat losliet, aldus de gemeente vandaag. Spouwankers zijn metalen verbindingsdelen die de gemetselde buitenmuren borgen aan de betonnen binnenmuur.