Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Eerste rookzaak voor Groningse rechter

GRONINGEN. Op 6 februari verschijnen twee overtreders van het rookverbod voor de horeca voor de rechter. De economische politierechter in Groningen behandelt deze eerste `rookzaak`, heeft het Openbaar Ministerie (OM) gisteren gemeld. De verdachten zijn eigenaren van een Groningse horecagelegenheid, die hebben toegestaan dat er in hun zaak werd gerookt. Als een eigenaar van een café of restaurant twee keer of vaker is betrapt op overtreding van het rookverbod, kan deze voor de rechter worden gebracht.