Tietje Tietstra

Het begon met een foto op de voorpagina van de Telegraaf van de Nieuwjaarsduik, met daarop een meisje in een iets te klein bikinietje en een Unox-mutsje op. De kop: ‘Brrrrr. Wat lekker!’ GeenStijl zag zijn kans schoon en plaatste de foto online met de vraag: ‘Wie is dit?’ GeenStijl kent zijn doelgroep goed: er bleken meer lezers benieuwd naar de identiteit van – en nu citeer ik één van de lezers – „Tietje Tietstra uit Tietsjekerk”.

Aanleiding genoeg dus voor RTL Boulevard om een klopjacht te beginnen, om er uiteindelijk achter te komen dat het Unox-meisje de 17-jarige Luca Prins uit Egmond was. Een minderjarig meisje dus, maar dat weerhield Boulevard er niet van het kind uit te nodigen in de studio. Presentator Humberto Tan wilde graag weten wat ze dacht toen ze haar foto in de krant zag.

Luca: „Ja, ik schrok er wel een beetje van.” (Vrij vertaald: ik vond het eigenlijk niet leuk om halfnaakt in De Telegraaf te staan.)

Tan: „Ja, wij schrokken er ook van, Luca! Haha!” (Vrij vertaald: ik ben een seksistische presentator die graag grapjes maakt over de borsten van minderjarige meisjes.)

Laten we dit eens omdraaien. Hoe zou Humberto Tan het vinden als hij, met een Unox-mutsje op, in zijn blote negerzwans op de voorkant van een dagblad komt en GeenStijl een oproep plaatst met de vraag: ‘Hoe groot is de genotsknots van Humberto?’ En dat twee uur later Albert Verlinde met cameraploeg en meetlint voor de deur staat om ‘em op te meten?

Albert: „Nou Humberto, met zo’n rookworst kun je zó een Unox-reclame in!”

Humberto: „Daar zit ik al in.”

Kijk, dat de roddelmedia graag achter BN’ers aanhijgen, prima. Ik hoop dat Georgina straks weer genadeloos betrapt wordt – in een triootje met een bergmarmot en een ijsbeer. Kan Albert Verlinde fijn drie dagen speculeren of dit écht is, of een filmpje voor de Dierenpartij. En ik hoop ook dat Rutger Castricum weer de minister van Integratie mag ondervragen – en dat hij dan halverwege het interview de broek van Van der Laan naar beneden trekt en filmt hoe hij tien minuten lang verbouwereerd de camera inkijkt, terwijl Castricum zegt: „U kunt toch wel op commando een erectie krijgen? Kom nou, u bent minister! U krijgt toch wel een stijve als ik daar om vraag?”

Maar laat onbekende meisjes van 17 voortaan lekker met rust.

Rob Wijnberg