Rechter verbiedt meer korting op thuiszorg

UTRECHT/DEN HAAG. Een extra bezuiniging van 70 miljoen euro op de thuiszorg is van de baan. De brancheorganisatie van thuiszorginstellingen ActiZ had hiertoe samen met een aantal thuiszorgorganisaties een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid (VWS). De rechtbank heeft de thuiszorginstellingen gisteren in het gelijk gesteld, zo meldde ActiZ. Volgens ActiZ heeft de rechtbank bepaald dat het voorgenomen beleid van VWS in strijd is met eerdere afspraken tussen de brancheorganisatie en het ministerie. De sector en het ministerie zouden hebben afgesproken dat de thuiszorgorganisaties in 2008 door doelmatiger te werken 115 miljoen euro zouden besparen. Het ministerie weet nog niet of het in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.