PCM wil persen afstoten

PCM Uitgevers gaat zijn krantendrukkerijen in Rotterdam en Den Haag (AD) afstoten. De uitgever van NRC Handelsblad en de Volkskrant behoudt zijn drukfabriek in Amsterdam. Dat bevestigt bestuursvoorzitter Bert Groenewegen van PCM Uitgevers. „Drukken is net als distributie een van de kerncompetities van ons bedrijf, maar die hoef je niet per se in eigen huis te hebben”, aldus Groenewegen.

De drukkerijen in Rotterdam, waar onder meer NRC Handelsblad en een deel van het AD worden geproduceerd, en in Den Haag, die ook een deel van het AD drukt, maken volgens Groenewegen deel uit van de verkoop van AD NieuwsMedia. PCM Uitgevers, dat tweederde bezit van deze joint venture, wil het belang van Wegener overnemen. Het AD moet vervolgens worden doorverkocht aan de Belgische Persgroep, onder meer aandeelhouder van dagblad Het Parool. Groenewegen bevestigt dat hij de drukkerijen in Rotterdam en Den Haag wil verkopen aan de Persgroep.

De drukkerij in Amsterdam, staat niet te koop, zegt Groenewegen. „Het bedrijf is volledig ingericht op het drukken van onze eigen kranten. Bovendien zou een verkoop niet veel opleveren en niet bijdragen aan het verlagen van onze schuld.” Groenewegen vindt wel dat de Amsterdamse drukkerij meer werk van derden moet aantrekken.