Overige films

Patch Adams (Tom Shadyanc, 1998, VS). Sentimentele Hollywoodbiografie over Hunter ‘Patch’ Adams, de rebelse vader van alle ‘clini-clowns’, die zich inzette voor de vermenselijking van de ziekenhuismachine. Met Robin Williams. RTL8, 20.30-22.40u.

Snowfever (Pim van Hoeve, 2004, Nederland). Wintertegenhanger van Costa! draait uiteraard om jongerenseks. Met Daan Schuurmans als skileraar en Hanna Verboom als verlegen meisje. Veronica, 20.30-22.30u.

Sextet (Eddy Terstall, 2007, Ned). ‘Raamvertelling met estafettestructuur’ over seksuele tolerantie vormt samen met Simon en Vox populi Eddy Terstalls trilogie over de mores van modern Nederland. In zes verhalen, met satirische toon of prikkelend bedoelde stelling, gaat vrijwel de hele cast uit de kleren, van Jan Mulder en Dieuwertje Blok tot Katja Schuurman. Aardige dialogen in een verder vaak vervelende film. Veronica, 22.30-0.20u.

A Kiss before Dying (Gerd Oswald, 1955, VS). Niet met de latere verfilming in 1991 met Matt Dillon te verwarren adaptatie van de roman van Ira Levin (1953). Robert Wagner excelleert als de psychopathische student die zijn zwangere vriendin (Joanne Woodward) uitschakelt. Morgen, BBC2, 12.00-13.30u.