Oppas op Myspace

rotterdam, 6 jan. - Meer dan de helft van de achttien- tot twintigjarigen op netwerksites als Myspace of Facebook is riskant bezig. Een e-mail die daarop wijst, van een verstandig overkomend iemand die zich `dr. Meg` noemde, verandert daar al wat aan. Een zesde zwakte seksuele teksten af; een kwart verwijderde verwijzingen naar roken, drinken en het gebruik van verdovende middelen. Ook beperkten veel Myspace-gebruikers de toegang tot hun eigen gegevens. Dat schrijven onderzoekers van de University of Washington in Seattle in een artikel in de Archives of Pediatric and Adolescent Medicine. Het was een onderzoek naar riskant gedrag van jongeren op internet, en of dat beïnvloedbaar is. Ook zonder waarschuwing maken veel gebruikers na een tijdje hun profielen minder expliciet.