Kou houdt aan

Het koude weer houdt nog enkele dagen aan. Vooral tijdens het weekeinde lijkt de vorst echter te worden getemperd. Hoewel de wind vannacht nog niet voldoende ging liggen om de temperaturen voluit te laten dalen, werd het de koudste nacht van de winter tot nu toe met minimumtemperaturen tussen min 12 en min 16 graden in de sneeuwgebieden in het (zuid)oosten.Komende nacht wordt het mogelijk nog kouder. Dat is afhankelijk van een hogedrukgebied waarvan het centrum morgen boven Engeland ligt. De bijbehorende rug van hoge druk bevindt zich vannacht boven het zuiden. Tegelijkertijd dringt vanuit het noorden een storing met bewolking binnen waaruit wat winterse neerslag kan vallen, in de vorm van lichte sneeuw of ijzel.

Vanavond en de komende nacht is er een duidelijke tweedeling in het weer. In het zuiden blijft het nog helder en koud met minimumtemperaturen tot min 16 graden in Limburg, in het noorden dringt bewolking binnen die zich aan het einde van de nacht tot over Midden-Nederland uitbreidt. Uit die bewolking valt wat lichte sneeuw of motregen met ijzel. Morgen dringen wolken en lichte neerslag ook het zuiden binnen. Bij een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen noord en west wordt het min 3 tot plus 4 graden. In het zuidoosten zal het duidelijk kouder worden.