Drie vrouwen als rockende kerels in de band Wild Boys

Theater Wild Boys Hetveem Producties. Tournee t/m 29 maart. hetveemtheater.nl. * * Over het IJ 2008 Zevenhuizen het Veem Wild Boys
Theater Wild Boys Hetveem Producties. Tournee t/m 29 maart. hetveemtheater.nl. * * Over het IJ 2008 Zevenhuizen het Veem Wild Boys Saris, Moon

Theater

Wild Boys Hetveem Producties.

Tournee t/m 29 maart. hetveemtheater.nl. * *

Ze ontmoeten elkaar in een garage. Drie vriendinnen. Elke week spelen zij in hun rockband Wild Boys. De hoge hakken gaan uit, ruige T-shirts gaan aan en in de broeken worden neppikken gestopt. Zo veranderen de drie meiden in mannen. Ze zijn wild, ze zijn vrij. Of toch niet?

Mimespeelster Willemijn Zevenhuijzen bedacht met Wild Boys een voorstelling over rolpatronen en de innige wens die te doorbreken. Tussen de rol die je moet spelen en de rol die je wilt spelen, gaapt volgens haar een kloof. Niet elke vrouw voelt ervoor zich vrouwelijk te gedragen.

Even speelt Zevenhuijzen, ook een van de Wild Boys, het afwachtende, altijd beschikbare wijfje. In een bloot jurkje leunt ze tegen de koelkast, terwijl de ‘mannen’ haar met oversekste krachttermen proberen te onderwerpen.

De ‘mannen’, dat zijn Kim van Zeben en Suzan Boogaerdt. Zij spelen de tot ‘Eddy’ en ‘Theo’ getransformeerde bandleden, primitieve gasten, nonchalant en stoer. Boogaerdt, van het populaire mimeduo Boogaerdt/vanderSchoot, overtuigt door iets te overdrijven. Van Zeben en Zevenhuijzen spelen in een andere stijl, dichter bij zichzelf. Dat werkt hier niet. Hun gebrek aan stevig acteerwerk leidt tot een zekere matheid.

Ook hun muzikaliteit valt tegen. Zij zijn niet in staat tot het spelen van een echt spetterend rocknummer. Natuurlijk, ze spelen amateurs. Maar geacteerde klunzigheid mag geen echte klunzigheid zijn.

Te laat komt de aardige wending. Het bezoek van een echte man tast het machismo van de drie vrouwen aan. Eindelijk laten zij tedere gevoelens toe, die bevrijdender blijken dan het pantser van superieure onverschilligheid. Een mooie conclusie, maar er ging te veel flauwigheid, en te weinig scherpte aan vooraf.