Djokovic begint jaar met verlies

Novak Djokovic heeft vandaag zijn eerste wedstrijd van 2009 verloren. De als eerste geplaatste Servische tennisser ging in de eerste ronde van het toernooi in het Australische Brisbane verrassend met twee keer 6-4 onderuit tegen de talentvolle Let Ernests Gulbis.

De nederlaag is voor Djokovic een tegenvaller in zijn voorbereiding op de Australian Open. Hij verdedigt later deze maand de titel bij het eerste grandslamtoernooi van dit jaar. In 2008 won hij de finale op Melbourne Park van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Djokovic voelde zich onwennig op de baan. In de aanloop naar dit seizoen heeft hij een aantal onderdelen van zijn spel veranderd. Hij speelt onder meer met een ander racket en hij heeft zijn service aangepast. „Aan bepaalde dingen ben ik nog niet gewend”, zei hij na afloop van de partij. Helaas is er daarom dit resultaat uitgekomen.” Djokovic gaf in Brisbane ook toe dat hij eigenlijk eerder naar Australië had moeten komen. Hij kwam pas zaterdag aan. „Ik voelde me niet fris op de baan. Ik heb ook niet veel kunnen trainen omdat ik te laat hier kwam.”

Djokovic zei echter niet in paniek te zijn door zijn nederlaag. „De Australian Open is mijn belangrijkste doel deze maand. Ik heb nog genoeg tijd om mij hier goed op voor te bereiden. Het verliezen van mijn eerste partij van dit jaar betekent niet dat de wereld is vergaan. Ik probeer altijd om niet pessimistisch te zijn.” (ANP)