Democraten winnen alsnog Senaatszetel van Minnesota

MINNEAPOLIS. De Democratische Partij heeft de senaatsverkiezingen in de Amerikaanse staat Minnesota gewonnen, volgens een gisteren bekend geworden definitieve hertelling, twee maanden na de verkiezingen. De Democratische kandidaat Al Franken heeft de zittende Republikein Norm Coleman verslagen met een verschil van 225 op bijna 2,9 miljoen stemmen. De Republikeinen hebben aangekondigd de uitslag te zullen aanvechten. Als de telling standhoudt, hebben de Democraten in ieder geval 58 van de honderd zetels in de Senaat. Franken is een bekende satiricus en een voormalige schrijver en acteur voor het populaire tv-programma Saturday Night Live. De zetel voor Illinois die toebehoorde aan Obama is nog vacant, wegens het schandaal rond gouverneur Blagojevich. Hij zou de zetel te koop hebben aangeboden.