De Katoesja`s blijven maar vallen

Stelt u zich eens voor. U zit thuis op de bank en ziet op de televisie Katoesja-raketten vallen in Israël. U heeft er even geen zin in en zet een andere zender op. Dat heet luxe. Ik woon in het noorden van Israël, vlak bij de Libanese grens. Wij zitten dus niet in het oorlogsgebied, maar kunnen ons wel goed voorstellen wat er in het zuiden aan de hand is. Want wij hebben dit hier twee jaar geleden meegemaakt.

Aanval Israel Gaza Illustratie Dario Castillejos
Aanval Israel Gaza Illustratie Dario Castillejos Castillejos, Dario

Voor Israëli rondom Gaza is het niet mogelijk om even een andere tv-zender te kiezen. Dat kunnen ze wel doen, maar de Katoesja`s blijven vallen. En dat al acht jaar lang.

Geweldig, al die mensen die nu in Nederland op de barricade gaan en demonstreren tegen Israël. Geweldig dat u allen plotseling zo actief bent. Dat moet u een goed gevoel geven. Vooral om daarna lekker comfortabel thuis te komen om vervolgens iets leuks te gaan doen.

Maar waar was u al die jaren terwijl Israël van alle kanten werd gebombardeerd? Waar was u toen onschuldige burgers werden afgemaakt tijdens het winkelen, of toen ze net de verkeerde bus namen?