De katoesja`s blijven maar vallen

U zit thuis op de bank en ziet op de televisie katoesja-raketten vallen in Israël. U heeft er even geen zin in en zet een andere zender op. Dat heet luxe. Ik woon in het noorden van Israël, vlak bij de Libanese grens. Wij zitten dus niet in het oorlogsgebied, maar kunnen ons wel goed voorstellen wat er in het zuiden aan de hand is. Want wij hebben dit hier twee jaar geleden meegemaakt.

Voor Israëliërs rondom Gaza is het ook mogelijk om even een andere tv-zender te kiezen. Dat kunnen ze wel doen, maar de katoesja`s blijven buiten vallen. En dat al acht jaar lang.

Geweldig, al die mensen die nu in Nederland de barricade opgaan en demonstreren tegen Israël. Geweldig dat u zo actief bent. Dat moet u een goed gevoel geven. Vooral om daarna lekker comfortabel thuis te komen om vervolgens iets leuks te gaan doen.

Maar waar was u al die jaren terwijl Israël van alle kanten werd gebombardeerd? Waar was u toen onschuldige burgers werden afgemaakt tijdens het winkelen, of toen ze net de verkeerde bus namen?