Brussel wil keuring van auto over de grens mogelijk maken

Brussel. Brussel gaat onderzoeken of mensen hun auto`s ook over de grens kunnen laten keuren, ongeacht in welk land ze staan ingeschreven. Eurocommissaris Antonio Tajani (Verkeer) heeft dat geantwoord op vragen van VVD-Europarlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert. Hennis-Plasschaert krijgt al jarenlang klachten van Nederlanders die niet in een ander land terechtkunnen voor de apk. Voor mensen die lang in een ander land verblijven is het handig om er ook de autokeuring te kunnen laten uitvoeren. Een apk kan elders ook goedkoper zijn. Minister Eurlings (Verkeer, CDA) meldde eerder dat hij voorstander is van een Europese regeling waarbij landen elkaars keuringen erkennen. Een proef voor Nederlandse auto`s in Spanje is op komst. Die in België wordt uitgebreid.