Belastingdienst start campagne voor belastingaangifte

Den Haag. De Belastingdienst heeft gisteren het aangifteprogramma voor de inkomstenbelasting op de website gezet. Vóór 1 april moeten bijna negen miljoen mensen aangifte doen. Wie voor 1 april zijn gegevens inlevert, krijgt voor 1 juli bericht. Nieuw dit jaar is dat belastingplichtigen die digitaal hun aangifte doen vanaf 1 maart gebruik kunnen maken van de zogenoemde vooraf ingevulde aangifte. Met deze service kunnen mensen gegevens ophalen die de Belastingdienst al in bezit heeft, zoals het burgerservicenummer, de geboortedatum, de WOZ-waarde en loongegevens. Jaarlijks let de Belastingdienst extra scherp op een bepaald onderdeel van de aangifte. Deze keer gaat het om de aftrek van giften. Giften zijn alleen nog aftrekbaar als deze gedaan zijn aan een erkende zogenoemde algemeen nut beogende instelling.