7 redenen om uit te gaan

Lawrence Malstaf De Bergkerk wijdt een retrospectief aan de Belgische kunstenaar Lawrence Malstaf (1972), winnaar van de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek 2008. Malstaf maakte onder meer scenografieën voor de Canadees Benoît Lachambre, de Deense Kirsten Delholm en de Amerikaanse performer Meg Stuart. Malstaf noemt zijn installaties anti-automaten. Ze maken onverwachte bewegingen die de zintuigen prikkelen. Op de tentoonstelling `Passages' zijn vijftien projecten geïntegreerd in het Landgoed Groot Vijverburg, beter bekend onder de naam bos van Ypeij. Een groot deel van de deelnemers is kunstenaar én wetenschapper FOTO: Gerard Groenewoud `Periscoop', Lawrence Malstaf
Lawrence Malstaf De Bergkerk wijdt een retrospectief aan de Belgische kunstenaar Lawrence Malstaf (1972), winnaar van de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek 2008. Malstaf maakte onder meer scenografieën voor de Canadees Benoît Lachambre, de Deense Kirsten Delholm en de Amerikaanse performer Meg Stuart. Malstaf noemt zijn installaties anti-automaten. Ze maken onverwachte bewegingen die de zintuigen prikkelen. Op de tentoonstelling `Passages' zijn vijftien projecten geïntegreerd in het Landgoed Groot Vijverburg, beter bekend onder de naam bos van Ypeij. Een groot deel van de deelnemers is kunstenaar én wetenschapper FOTO: Gerard Groenewoud `Periscoop', Lawrence Malstaf Groenewoud, Gerard

ROCK

The Stranglers

Breda: Mezz. Tijd: 20.30u. Prijs: 18 euro via www.mezz.nl

De Britse rockgroep The Stranglers is momenteel bezig met een ‘Hits Tour’. De groep bestaat al sinds 1974 en is vooral bekend van hits als Peaches, No more heroes, Always the sun en Golden brown. Drummer Jet Black is inmiddels 70, dus dit zou weleens je laatste kans kunnen zijn om deze band live te zien.

CLUB

After Work Party

Rotterdam: Baja Beach Club. Tijd: 17.00-0.00u. Entree: 7,50 euro, gratis na aanmelding. www.baja.nl

Elke eerste dinsdag van de maand kun je na een dag hard werken ontspannen bij de After Work Party van Baja Beach Club. Vanavond is er een speciale nieuwjaarseditie. Geniet van een warm en koud mediterraans buffet, muziek, optredens en natuurlijk de tropische sfeer.

TENTOONSTELLING

Lawrence Malstaf

Deventer: Bergkerk. T/m 25 jan, di-zo 11.00-17.00u. Inl: 038-4273470.

De Bergkerk wijdt een retrospectief aan de Belgische kunstenaar Lawrence Malstaf (1972), winnaar van de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek 2008. Malstaf maakte onder meer scenografieën voor de Canadees Benoît Lachambre, de Deense Kirsten Delholm en de Amerikaanse performer Meg Stuart. Malstaf noemt zijn installaties anti-automaten. Ze maken onverwachte bewegingen die de zintuigen prikkelen.

THEATER

Romeo over Julia

Den Bosch: Theater aan de Parade. Tijd: 20.00u. Entree: 20-24 euro. www.theateraandeparade.nl

Romeo over Julia van regisseur Marcus Azzini is Romeo & Julia gespeeld door vijf mannen. Over twee tieners die steeds verder gaan in hun manische ontdekking van het leven. Met: Johnny de Mol, Teun Kuilboer, Tim Murck, Jorrit Ruijs en Kevin Hassing.

THEATER

Wie Weet Overleeft de Begeerte Me

Amsterdam: Theater Bellevue. Tijd: 20.30u. Entree; 13,50-16 euro. www.theaterbellevue.nl

Lilou en Lotte zijn zestien jaar en verlangen naar een leven als actrice. Zij worden samen op het toneel geplaatst met Sylvia Kristel, die in de jaren zeventig bekend werd met de Franse softerotische Emmanuelle-films. Een ontmoeting en een confrontatie tussen twee generaties.

WANDELING

Poëzieparcours

Maastricht: Centre Céramique (startpunt). T/m 2 febr. Inl: 043-3505616 & www.gedichtendag.org

Als opmaat naar Gedichtendag 2009 (op 29 januari) kun je een wandeling maken langs Centre Céramique en een aantal boekhandels en antiquariaten in Maastricht. De boekhandelaren laten in de etalage een bekend gedicht zien. De route staat op een boekenlegger, die te verkrijgen is bij Centre Céramique.

THEATERCONCERT

Het Wilde Westen

Delft: Theater de Veste. Tijd: 20.15u. Entree: 15,75-18 euro. Inl/res: www.theaterdeveste.nl

Liefhebbers van cabaret en van Americana komen ruimschoots aan hun trekken bij Het Wilde Westen van Maarten van Roozendaal (piano/zang), Marcel de Groot (gitaar) en Egon Kracht (bas). Bekroond met de Poelifinario 2008. De tournee duurt nog tot en met 9 februari.