Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Televisie

5 redenen om tv te kijken

The Singing Detective BBC 1, 0.35-2.20u. Bioscoopfilm naar de tv-serie van Dennis Potter uit 1986. Robert Downey jr. speelt de hoofdrol van een thrillerschrijver die met een huidziekte en koortsvisioenen in het ziekenhuis ligt. In het scenario van Dennis Potter is de handeling naar Amerika verplaatst en verschoof de jeugd van de hoofdpersoon naar de goudgele Californische woestijn in de jaren vijftig. (Keith Gordon, 2003). Zie voor een online tv-gids gids.omroep.nl Downey jr. in The Singing Detective
The Singing Detective BBC 1, 0.35-2.20u. Bioscoopfilm naar de tv-serie van Dennis Potter uit 1986. Robert Downey jr. speelt de hoofdrol van een thrillerschrijver die met een huidziekte en koortsvisioenen in het ziekenhuis ligt. In het scenario van Dennis Potter is de handeling naar Amerika verplaatst en verschoof de jeugd van de hoofdpersoon naar de goudgele Californische woestijn in de jaren vijftig. (Keith Gordon, 2003). Zie voor een online tv-gids gids.omroep.nl Downey jr. in The Singing Detective

DRAMASERIE

Desperate Housewives

Net 5, 20.30-21.25u.

In de eerste aflevering van het vijfde seizoen wordt direct duidelijk dat er inmiddels vijf jaar zijn verstreken sinds Katherine haar ex-man neerschoot. Susan, Lynette, Bree en Gabrielle hebben al die tijd hun mond gehouden om haar te beschermen.

Documentaire

King Tut’s Curse

Canvas, 22.15-23.10u.

In deze documentaire onderzoekt een groep internationale wetenschappers de ‘vloek van farao Toetanchamon’: het feit dat hij zo jong gestorven is én de legende dat de ontdekkers van zijn graf onder mysterieuze omstandigheden stierven. Voor het eerst in 25 jaar wordt de mummie van de farao uit zijn sarcofaag gehaald en onderzocht door middel van een CAT-scan.

ACTIESERIE

Burn Notice

RTL 5, 22.20-0.05u.

Nieuwe actieserie waarin CIA-agent Michael Westen onverwacht wordt ontslagen en vervolgens doodverklaard. Om zichzelf te redden gaat hij aan de slag als privédetective. Zijn spionnenverleden komt daarbij zeer goed van pas.

Film

Sextet

Veronica, 22.30-0.20u.

Sextet is de tweede film in de trilogie van Eddy Terstall over de mores van modern Nederland. Simon ging over euthanasie en Vox Populi over politiek. Sextet bevat zes verhalen, met satirische toon of prikkelend bedoelde stelling. Vrijwel de hele cast gaat uit de kleren, van Jan Mulder en Dieuwertje Blok tot Katja Schuurman. (Eddy Terstall, 2007).

Film

The Singing Detective

BBC 1, 0.35-2.20u.

Bioscoopfilm naar de tv-serie van Dennis Potter uit 1986. Robert Downey jr. speelt de hoofdrol van een thrillerschrijver die met een huidziekte en koortsvisioenen in het ziekenhuis ligt. In het scenario van Dennis Potter is de handeling naar Amerika verplaatst en verschoof de jeugd van de hoofdpersoon naar de goudgele Californische woestijn in de jaren vijftig. (Keith Gordon, 2003).

Zie voor een online tv-gids gids.omroep.nl