Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Strijd in Sri Lanka gaat door

Het regeringsleger van Sri Lanka zegt steeds verder door te dringen tot door de Tamil Tijgers gecontroleerd gebied. Afgelopen vrijdag nam het leger al Kilinochchi, het hoofdkwartier van de Tamil Tijgers in. De rebellen, die al sinds 1984 strijden voor een eigen land voor de Tamilminderheid op het eiland, verloren daarmee feitelijk hun hoofdstad. Het uiteindelijke doel, de overgebleven Tamilbolwerken heroveren en de rebellenbeweging verpletteren, is volgens het regeringsleger in zicht. De met de rebellen verbonden website tamilnet.com meldde gisteren op zijn beurt dat tijdens hevige gevechten op de weg naar de noordoostelijke kuststad Mullaittivu 53 soldaten werden gedood en 80 zijn verwond. (AP)