Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Nader bekeken

Evander Holyfield wacht dezer dagen in spanning af of hij alsnog wordt uitgeroepen tot wereldkampioen in het zwaargewicht. Ruim twee weken geleden bokste de Amerikaan tegen de Russische zwaargewicht Nikolai Valoejev. Deze won op punten van de Amerikaan. Doordat er veel kritiek kwam op die beslissing van de jury besloot de World Boxing Association (WBA) – een van de vier internationale boksbonden – de beelden van het gevecht in Zürich opnieuw te bekijken.

Als Valoejev zijn kampioenschapsgordel moet inleveren, wordt de uit Atlanta afkomstige Holyfield de oudste zwaargewicht in de boksgeschiedenis die de wereldtitel wint. In oktober werd hij 46 jaar. Als enige zwaargewicht zou Holyfield ook voor de vijfde keer de wereldtitel winnen.