Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Schaatsen

Schaatser gered met surfplank

Vier schaatsers zijn gisteren uit een wak gered door een buurtbewoner met een surfplank. De twee mannen en vrouwen waren door het ijs gezakt op de Loosdrechtse Plassen. De buurtbewoner kwam op het hulpgeroep van de schaatsers af. Met de hulp van omstanders en de surfplank konden de slachtoffers een voor een uit het water worden gehaald. Een van de vrouwen is met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. De schaatser uit Woerden die sinds dinsdag was vermist is gisteren dood teruggevonden. Vrienden van de man vonden zijn lichaam onder het ijs in de Ryptsjerkerpolder. De 58-jarige man was dinsdag naar de polder gereden om te gaan schaatsen op natuurijs. Sindsdien was er niks meer van hem vernomen. (ANP)