Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Recordaantal sms`jes op Nieuwjaarsdag

AMSTERDAM. Nederlanders hebben elkaar massaal sms`end de beste wensen voor 2009 overgebracht. Vodafone heeft met de jaarwisseling een recordaantal tekstberichten verwerkt: meer dan 22 miljoen berichtjes, een stijging van 52 procent ten opzichte van een jaar geleden. Wel belden mensen minder met elkaar dit jaar. Vodafone registreerde in totaal 6,4 miljoen gesprekken tegen 11 miljoen vorig jaar. Ook T-Mobile, dat 5,3 miljoen Nederlandse klanten heeft, spreekt van een nieuw record: 19 miljoen sms`jes wisselden de T-Mobileklanten uit, eenderde meer dan bij de vorige jaarwisseling.