Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Bolivia is officieel vrij van analfabeten

La Paz. Bolivia is `analfabetismevrij` na een dertig maanden durende campagne om duizenden arme Bolivianen te leren lezen en schrijven. Dat heeft president Evo Morales gezegd. De `Yes I can` campagne, die bedacht is door Cuba en betaald door Venezuela, heeft meer dan 800.000 Bolivianen geholpen. Volgens Unesco kan een land `analfabetismevrij` worden verklaard als 96 procent van de bevolking boven 15 jaar kan lezen en schrijven. In 2001 was 14 procent van de Bolivianen analfabeet.