Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Algemeen

Pak tussen het puin je koffer met gesloten ogen

Najiba Abdellaoui was volgens de jury van de NK Poetry Slam „virtuoos”.

Ook de andere finalisten waren „zeer talentvol”.

Vrijdag vond het zevende NK Poetry Slam plaats in Utrecht. Bij poetry slam brengen de deelnemers in een rapachtige stijl, snel en ritmisch hun poëzie ten gehore, waarbij ze een wedstrijd met elkaar aangaan. In rondes van drie minuten moesten tien finalisten het tegen elkaar opnemen. De jury en het publiek wezen Najiba Abdellaoui (27) aan als winnaar. Zij kreeg de hoofdprijs van 1.000 euro en zal Nederland vertegenwoordigen op het World Slampionship in Parijs. Ook treedt ze op tijdens de volgende editie van Lowlands.

Op deze pagina een gedicht van alle tien finalisten. Gijs ter Haar eindigde (in de finalebattle) als tweede. Jan Ketelaar werd derde, gevolgd door Milla Braat en Yassine Salihine. Op 5 december hebben Yassine Salihine en Najiba Abdellaoui de koppen van nrc.next op rijm gezet.