Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

Draagmoeder blijkt een loeder

Een Belgische draagmoeder die wordt verdacht van het oplichten van Nederlandse paren is gisteren in Gent opgepakt. De 29-jarige vrouw uit Lovendegem zou zich een aantal keer tegen betaling hebben laten insemineren met het zaad van Nederlandse mannen. De wensouders kregen steeds te horen dat ze niet zwanger was geraakt. Onder de bedrogen ouders bevindt zich ook het paar dat deze zomer in Gent baby Jayden kocht. De zaak kwam aan het rollen door een reportage in Netwerk die gisteravond werd uitgezonden. De opgepakte vrouw riskeert maximaal vijf jaar cel wegens oplichting. In België is commercieel draagmoederschap niet verboden, in Nederland wel. Diverse politieke partijen drongen gisteren aan op snelle behandeling van wetsvoorstellen die dat verbieden. (ANP)

Lees over baby Jayden en baby Donna via nrcnext.nl/links