Eis: schorsing van vijf duels voor Hitlergroet

Zeist. De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil de Belgische speler Daniel Guijo-Velasco van Helmond Sport voor vijf duels schorsen omdat hij vrijdag in het duel tegen RBC Roosendaal de Hitlergroet bracht. Als de speler daarmee niet akkoord gaat, wordt de zaak voorgelegd aan de tuchtcommissie van de KNVB. Guijo-Velasco maakte de Hitlergroet tegen opponent Mels van Driel, die bij de scheidsrechter om een gele kaart had gevraagd voor een speler van Helmond Sport. ”Het was mijn reactie op zijn reactie. Ongepast misschien ja, ik zal het nooit meer doen”, zei hij na afloop. Het bestuur van Helmond Sport distantieerde zich van het gedrag van Guijo-Velasco en schorste hem voor een duel. Ook wordt hij ingezet op het sociaal-maatschappelijke vlak bij een scholenproject. Guijo-Velasco bood inmiddels zijn excuses aan.