Zwaar ei en gek dier

Zwaar ei en gek dier. Henry Cannon Cannon, Henry

Wat is zwaarder? Een ei dat net gelegd is, of een ei met een heel kuiken erin? Als jij het antwoord weet, doe dan mee aan de Nationale Wetenschapsquiz Junior. De vragen kun je vinden op pagina 10 van deze wetenschapsbijlage en op www.nrc.nl/kleinewetenschap. De antwoorden kun je op zondag 28 december op televisie zien: vanaf 17.45 uur, op Nederland 3 bij de VPRO.

Maar vergeet intussen Dr. Zeepaard niet! Hij is op zoek naar het Beste Beest. Naar een lief, slim of sterk dier dat nog gekker in elkaar zit dan hijzelf. Heb jij zo’n dier bedacht? Stuur dan vlug een tekening, gedichtje of verhaaltje naar: Dr. Zeepaard, p/a NRC Handelsblad, redactie wetenschap, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam. Of mail naar: zeepaard@nrc.nl. De leukste dieren komen op 27 december, na Kerst, in de krant.