Televisie Voorkeur

Bij mij zijt gij veilig, aldus cabaretier Wim Helsen. Herh. 2007, Ned.3, 23.35-1.15u. Brussel, 03-04-07. Wim Helsen. Foto Leo van Velzen NrcHb Velzen, Leo van

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over het langstzittende raadslid van Nederland, Roel van Duijn, die afscheid neemt van de politiek. In 1969 werd hij gekozen in de Amsterdamse raad, voor Provo. Zijn politieke loopbaan ging via de Kabouters, de PPR, de Groenen Amsterdam/De Groenen naar GroenLinks. Tegenwoordig heeft hij als liefdesverdrietconsulent een therapiepraktijk waarin hij mensen met liefdesverdriet helpt. Ned.1, 17.00-18.00u.

Nova. Verslag over de laatste ontwikkelingen in Mumbay. Verder aandacht voor paddestoelen. De Vereniging Landelijk Overleg Smartshops ziet alternatieven om onder het paddoverbod, dat na een verloren kort geding maandag ingaat, uit te komen. Ned.2, 22.15-22.40u.

documentaire

Warzone: Congo. Documentaire over de grote problemen waarmee het Afrikaanse land Congo al jaren kampt. Programmamaker Gideon van Aartsen reisde in 2005 met de 25-jarige Nynke Douma naar de provincie Zuid-Kivu in het roerige Oost-Congo. Daar ontmoetten zij o.a. enkele moedige jonge artsen en een 29-jarige advocaat, die durft op te komen voor de rechten van verkrachte vrouwen. Herhaling vanwege verslechterde situatie in Oost-Congo. Ned.3, 19.55-20.55u.

informatief

Onze schatten: Arm en rijk wonen door de eeuwen. Vierde deel van achtdelige architectuurserie waarin Marian uit Amsterdam, Mo uit Utrecht, Arantxa uit Den Haag en Mitchel uit Rotterdam op zoek gaan naar bijzondere monumenten en plekken in deze vier steden. Geïnterviewd worden architecten, cultuurhistorici, stedenbouwkundigen en gebruikers van de gebouwen. Ned.2, 16.05-16.30u.

Kunstuur. In Talent maar geen cent vijf weken lang verslag over vier studenten die dit jaar een studiebeurs hebben ontvangen van het Prins Bernard Cultuur Fonds. Talent hebben is niet genoeg, hebben Merel, Nienke, Jan-Willem en Sytske nu begrepen. In Parijs, Londen, Milaan en Cambridge vervolgen zij hun studie maar komen zij zichzelf ook tegen, zo zonder familie en vrienden. Verder bezoeken Cas Jansen en Esmaa Alariachi het MMKA, het museum voor moderne kunst in Arnhem. Ned.2, 17.00-17.55u.

Kassa. Consumentenmagazine. Automobilisten die om medische redenen een oproep krijgen van het CBR voor een gezondheids-check, kunnen zomaar hun rijbewijs voorgoed kwijt raken, als zij die oproep missen. Verder aandacht voor oplichting bij autoverkopen via internet, een online fraude waar de politie nauwelijks aandacht aan zou besteden. Ned.1, 18.55-19.25u.

Schrijvers op de veranda. Gast is schrijfster Susan Smit, naar eigen zeggen een ingewijde heks. Als vijftienjarig meisje begon Susan Smit haar carrière als fotomodel, maar nu beschrijft ze met passie de liefde en de magie van het bestaan in haar romans. Ned.2, 20.15-21.00u.

Beste Nederlandse portretfilm. Interviews en reportages, rechtstreeks vanuit hotel restaurant Schiller aan het Rembrandtplein in Amsterdam, hart van het 21ste IDFA. De uitreiking van de Joris Ivens Award en andere prijzen van het IDFA. Ook de bekendmaking van Beste Nederlandse portretfilm en de uitslag van de stemming over welke Nederlander een documentaire gemaakt zou moeten worden. Presentatie: Twan Huys. Ned.2, 22.45-0.45u.

amusement

Mooi! Weer De Leeuw - De Marathon. Show waarin wordt stilgestaan bij 25 jaar Paul de Leeuw. Met o.a. wensen, een bijzondere Ranking the Stars, een ontbijtshow met Linda de Mol, Toppers in concert, Nachtsuite, oude bekenden en nog veel en veel meer. ‘Een nacht om bij weg te dromen, maar niet om in slaap te vallen’. Ned.1, 20.25-08.30u.

NOS: Dance4life. Registratie van het Dance4Life Event '08 dat vandaag plaatsvindt. De derde editie van dit tweejaarlijks evenement speelt zich dit jaar af in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier komen naar verwachting meer dan 10.000 jongeren bijeen om te dansen, naar muziek te luisteren en stil te staan bij het gemeenschappelijke doel: het terugdringen van de verspreiding van hiv en aids. Presentatie: Brecht van Hulten. Ned.3, 20.55-22.00u.

Sport

Studio Sport. Veldrijden: de Wereld Beker in Koksijde. Daarna samenvattingen van de gespeelde eredivisiewedstrijden: De Graafschap - Roda JC, ADO Den Haag - FC Twente, Heracles - Willem II en SC Heerenveen - PSV. Ned.3, 22.00-23.30u.