Rivierverruiming bij het Lexkesveer, Gelderland

Rivierverruiming bij het Lexkesveer, Gelderland Langs de Nederrijn bij Wageningen worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd voor rivierverruiming en natuurontwikkeling. Deze zorgen voor natuurherstel en een betere beveiliging tegen overstromingen. De Nederrijn krijgt bij het Lexkesveer meer ruimte over een traject van zeven kilometer. Aan de zuidelijke oever worden hiervoor de uiterwaarden afgegraven. Rivierverruiming bij het Lexkesveer, Gelderland Langs de Nederrijn bij Wageningen worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd voor rivierverruiming en natuurontwikkeling. Deze zorgen voor natuurherstel en een betere beveiliging tegen overstromingen. De Nederrijn krijgt bij het Lexkesveer meer ruimte over een traject van zeven kilometer. Aan de zuidelijke oever worden hiervoor de uiterwaarden afgegraven. Goossens, Marnix