Radio Voorkeur

Opium. Tatoeëerder Henk Schiffmacher over zijn geïllustreerde boek Het Lexicon der Tatoeages. Verder o.m. aandacht voor de cd- en dvd-box van Onder de groene linde, met 163 Nederlandse volksliedjes, naar het gelijknamige radioprogramma (van 1957 tot 1994) en een optreden van cabaretière Paulien Cornelisse. Radio 1, 12.15-13.00u.

Opera live. Strauß. Die Fledermaus. Nederlands Philharmonisch Orkest en Koor van De Nederlandse Opera o.l.v. Friedrich Haider. Albert Bonnema, Brigitte Hahn, Reinhard Dorn, Kurt Streit, Olaf Bär e.a. Rechtstreeks uit het Muziektheater in Amsterdam. Productie van De Nederlandse Opera. Radio 4, 19.02-23.02u.

Magnetband Untergrund. Thema-avond over de cassettebandcultuur van de DDR. In het begin van de jaren '80 ontstond in de DDR een ondergrondse cultuur van muzikanten die voor hun gevoel allang afscheid hadden genomen van het politieke systeem achter het IJzeren Gordijn. Bands, soms met zelfgebouwde muziekinstrumenten, werden gevormd (vooral in Berlijn) in huiskamers, kerken en volkstuinen, zoals Rammstein. Radio 6, 21.02-0.00u.