Radio Voorkeur

O.V.T. Net als de televisieserie In Europa besteedt O.V.T. aandacht aan de afspraken in 1944 over de verdeling van de invloedsferen in naoorlogs Europa tussen de West-Europese geallieerden en Stalin. In Het spoor terug de eerste aflevering van een tweeluik over de luchtbrug naar Berlijn die de Amerikanen, Britten en Fransen openden toen de Russen in 1948 die stad van het Westen afsloten. Radio 1, 10.02-12.00u.

Middagconcert. Liveregistratie van een concert in het kader van het Janácek Weekend in Utrecht. Door de violiste Liza Ferschtman en de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Martin André. Te horen van Janácek: Jaloezie, Het kind van de vedelaar, Ballade van de berg Blanik en de Lachische dansen. Radio 4, 14.02-16.30u.

Andermans veren. Cabaretprogramma waarin Kick van der Veer oude en nieuwe liedjes en sketches laat horen rond het thema Sinterklaas. Radio 2, 18.05-20.05u.

Paying the Piper. Discussieprogramma over de vraag of de kredietcrisis gevolgen zal hebben voor het kapitalistische systeem. BBC 4, 22.30-23.00u.