Kou keert terug

November stevent dan wel af op een hoog gemiddelde van een graad of 7, gemeten over dag en nacht, ons gevoel gaat nu toch wel een andere richting uit. Vorig weekeinde liet de winter voor het eerst zijn tanden zien met sneeuw en hagel. Afgelopen week was het iets aangenamer, maar de koude lucht is nu weer voelbaar teruggekeerd.

De terugkeer van de lagere temperaturen heeft voor een groot deel te maken met de wind die landafwaarts waait. Verder stroomt de komende dagen hoog in de atmosfeer nieuwe koude lucht van boven Groenland Europa binnen.

De komende week komt de maximumtemperatuur dan ook niet uit boven de 3 tot 6 graden. Daarbij is er veel bewolking, en soms valt wat regen of winterse neerslag.

Morgen is dat niet anders. Vanuit het zuiden trekt wat lichte regen over, met plaatselijk ook wat sneeuw. Het wordt 2 graden in Groningen tot 6 in Limburg. De wind is zwak tot matig.

Vanmiddag ziet er iets vriendelijker uit met verspreid over het land nu en dan een waterig zonnetje. Maar er zijn ook gebieden waar het helemaal bewolkt blijft. Het is vrijwel droog, bij weinig wind en zo’n 4 graden.